Wandelproject tegen diabetes

De Ronde Venen - Wandelen is gezond maar dat betekent niet dat het voor iedereen even makkelijk is. Voor mensen die last hebben van diabetes of overgewicht kan het soms een flinke opgave zijn om een blokje om te gaan.

Om die mensen aan te moedigen hun wandelschoenen toch uit de kast te trekken, wordt in 12 gemeenten in de provincie Utrecht, waaronder De Ronde Venen, ook dit jaar weer de Nationale Diabetes Challenge (NDC) georganiseerd.

De NDC wordt dit jaar in Amersfoort, Baarn, De Bilt, Eemnes, Houten, Montfoort, Nieuwegein, Soest, Vianen, Vinkeveen, Utrecht en Woudenberg georganiseerd. Tijdens het sportproject wordt regelmatig een wandeling gemaakt en in de laatste week van september is er een afsluitende landelijke dag. 

Op woensdag 1- en zaterdag 4 mei a.s. vinden bij Sport Medisch Centrum De Bron aan het Tuinderslaantje 4 in Vinkeveen informatiebijeenkomsten plaats over de NDC. De wandeltrainingen starten op maandag 6 mei a.s. eveneens bij SMC De Bron. De Challenge is in de week van 23 t/m 28 september a.s.

Inschrijven voor de NDC kan HIER.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge op  www.nationalediabeteschallenge.nl.

De NDC is een initiatief van- en wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation.


Trefwoorden: sport gezondheid ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 29 april 2019 | 16.13 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 april 2019 | 15.50 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-