Wilnis - De Lezingen werkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn organiseert op dinsdag 14 mei a.s. om 20:00 uur een lezing in het NME-centrum De Woudreus over de bekendste plant van Nederland: Gras.

Iedereen kent de plant gras toch? Het groeit in tuinen, in woonwijken en natuurlijk in het weiland.

De ene grassoort is echter de andere niet. De grassenfamilie is een van de soortenrijkste plantenfamilies van de bedektzadigen en omvat ongeveer 8.000 soorten. Leden van deze familie komen op alle werelddelen voor. Gras is niet alleen nuttig voor mens en dier, maar ook heel erg mooi in al zijn vormen en kleuren. 

Harry Kerver, veldbioloog en IVN-natuurgids neemt de aanwezigen dinsdag 14 mei mee in de wereld van het gras en kan hier veel over vertellen. Bovendien gaan de aanwezigen in een korte
workshop ook actief aan de slag om zelf grassen van dichtbij te bekijken.

Op zaterdag 18 mei a.s. geeft Harry een excursie waarbij de grassen ook in het echt bekeken kunnen worden. De locatie van die excursie zal op 14 mei bekend worden gemaakt.

De lezing begint om 20:00 uur in het NME-centrum De Woudreus, De zaal is open vanaf 19:45 uur. De Woudreus is te vinden aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis

Er wordt een 'vrijwillige' bijdrage gevraagd van € 2,50.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Tinok van Hattum op telefoonnummer 
(0297) 53 45 62.

Kijk voor meer activiteiten van IVN De Ronde Venen en Uithoorn op de website www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.


Trefwoorden: wilnis gras ivn lezing cultuur ronde venen rtv ronde venen tinok van hattum harry kerver
Geplaatst

donderdag 09 mei 2019 | 01.31 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 09 mei 2019 | 01.14 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-