Dylan Groenewegen hervat competitie in Vierdaagse van Duinkerke

Duinkerke (FR)/Abcoude - Voor Dylan Groenewegen staat nu alles in het teken van de Tour de France, schrijft de website WielerFlits.

De eerste tussenstop op weg naar de Tour de France voor de 25-jarige sprinter is de Vierdaagse van Duinkerke in Noord-Frankrijk van 14 tot 19 mei a.s. “De focus ligt in Duinkerke op het perfectioneren van de lead-out voor Dylan”, zo legt ploegleider Nico Verhoeven uit.

Het is, volgens WielerFlits, niet zo gek dat Groenewegen en Jumbo-Visma kiezen voor de Vierdaagse van Duinkerke. De verwachting is namelijk dat meerdere etappes zullen eindigen in een massasprint, de specialiteit van de sprinter uit Abcoude. “Het hoofddoel is om sprints te winnen”, aldus Verhoeven.

“De verwachting is dat vier etappes in een massasprint zullen eindigen. De vijfde etappe is de koninginnenrit, die eindigt met acht lokale rondes van 14,6 kilometer. Scherprechter is dan de Kasselberg”, zo schetst de oud-renner.

Groenewegen kan in Noord-Frankrijk rekenen op een sterke sprinttrein. Zo zullen Tony Martin, Amund Grøndahl Jansen, Maarten Wynants, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn en Mike Teunissen hem moeten piloteren naar de nodige overwinningen.


Trefwoorden: vinkeveen abcoude wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen nico verhoeven dylan groenewegen
Geplaatst

maandag 13 mei 2019 | 02.21 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 mei 2019 | 03.33 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-