Abcoude - Van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 24 mei a.s. wordt weer de Abcouder Avondvierdaagse gelopen. Het is dit jaar de 37e keer dat deze wordt georganiseerd.

De oudere Abcoudenaren weten het misschien nog wel: vroeger werd de Avondvierdaagse gelopen van dinsdag tot en met vrijdag. Op verzoek van de scholen heeft de organisatie besloten terug te gaan naar deze oude traditie.

800 kinderen uit Abcoude, Baambrugge, Driemond en Amsterdam lopen van dinsdag tot en met vrijdag 5 of 10 kilometer per avond rond Abcoude.

Net als andere jaren zal PLUS-supermarkt Koot weer alle dagen aanwezig zijn om alle kinderen wat te eten of te drinken mee te geven voor onderweg. De Rabobank Amstsel en Vecht en de andere sponsoren helpen mee aan de muziek, het milieu en de veiligheid.

Naast de uitreiking van de medailles voor de kinderen die de vier avonden hebben gelopen, wordt tijdens de laatste avond bij de finish de “Sociaal Bokaal” uitgereikt aan de groep die zich het netst heeft gedragen en die het meeste zwerfvuil en verpakkingen heeft opgehaald. Iedere groep krijgt bij de start een vuilniszak die aan het eind weer geleegd kan worden in de Renewi-containers bij de finish.

Maar het gaat natuurlijk om de gezamenlijke wandeling! Naast de kinderen lopen de vaders en moeders al keuvelend langs het Gein en door de Horn, terwijl de kinderen vooral heel hard en vals zingen. De organisatie wijst ouders er wel op dat zij verantwoordelijk blijven voor hun eigen kinderen.

De Abcouder Avondvierdaagse is niet alleen bedoeld voor de scholen. Volwassenen kunnen zich, als zij ook mee willen lopen, ook vrij inschrijven.

Aanmelden kan op dinsdag 21 mei vanaf 18:00 uur in de voetbalkantine aan de Hollandse Kade in Abcoude. 

Kijk voor meer informatie op www.avondvierdaagseabcoude.nl.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen sport abcoude
Geplaatst

dinsdag 14 mei 2019 | 00.24 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 mei 2019 | 00.24 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-