€ 10.000 van ANWB voor mooiste project in provincie Utrecht

Regio - Er ligt een bedrag van € 10.000 van het ANWB Fonds klaar voor het meest inspirerende maatschappelijke project in de provincie Utrecht. Van maandag 13 mei tot en met maandag 17 juni a.s. kunnen organisaties en initiatiefnemers uit de provincie Utrecht zich hiervoor inschrijven, en zo een kans maken op deze prijs.

Het ANWB Fonds steunt projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten blijvende waarde hebben en moeten een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. 

Vorig jaar kreeg het ANWB Fonds grote bekendheid. De ANWB bestond toen 135 jaar en vanwege dat jubileum deelde het ANWB Fonds in totaal € 135.000 uit aan goede doelen-projecten verspreid over heel Nederland. 

,,We waren diep onder de indruk van wat voor prachtige projecten we allemaal langs zagen komen'', vertelt Odette van der Nat, programmacoördinator van het ANWB Fonds. ,,Al die tijd en energie die projecthouders steken om anderen te helpen: we werden er stil van. Met onze actie willen dit jaar dergelijke projecten opnieuw steunen.''  

Destijds waren er twee tot drie winnaars voor iedere provincie, waardoor er gemiddeld maximaal € 5.000 werd uitgereikt. Dit jaar is besloten voor een andere aanpak: het winnende project krijgt alles, dus het gehele bedrag dat er per provincie beschikbaar is. Er kunnen voor deze campagne aanvragen tot maximaal € 10.000 euro worden ingediend.

,,Het succes van vorig jaar geven we hiermee op een andere manier een vervolg", vertelt Odette van der Nat. Net als vorig jaar kunnen projecten zich opgeven in de categorieën eropuit, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. 

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan van 13 mei tot 17 juni a.s. Na 17 juni kan iedereen in Nederland via de website van de ANWB stemmen op wat volgens hen het meest inspirerende project is. Dan blijft er een top drie per provincie over. Hieruit wordt eind oktober door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. 

Voorstellen voor een project kunnen worden ingediend op www.anwb.nl/sameninactie.


Trefwoorden: provincie utrecht maatschappelijke projecten leefomgeving ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 14 mei 2019 | 00.56 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 mei 2019 | 02.34 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-