Wilnis - Wie kent het sprookje van Roodkapje niet? De tentoonstellingsruimte bij NME-Centrum De Woudreus in Wilnis is rond dit bekende verhaal ingericht.

Wie de ruimte binnenstapt, stapt het bos van Roodkapje binnen. Compleet met het huisje van grootmoeder, de wolf en natuurlijk Roodkapje.

Het ziet er niet alleen mooi uit, er is ook weer van alles te doen en te beleven. Weet jij bijvoorbeeld waar de dieren van het bos wonen, durf jij net als Roodkapje een stukje op je blote voeten te lopen en zie je de holle boom?

De kleuters van Sterrenschool Driehuis uit Mijdrecht hadden op dinsdagochtend 14 mei de primeur: zij waren de eerste klas die deze nieuwe tentoonstelling bezocht. Na hen volgen er nog heel veel groepen 1 t/m 4. 

In het huisje van grootmoeder brandt een gezellig vuurtje. Je leert er meer over familierelaties: weet jij van alle dieren wie de moeder of vader is en hoe ze heten? En heb jij net zo’n goede neus als de wolf en weet je welke geur je ruikt? De wolf heeft ook grote ogen en oren: kun jij net zo goed zien en horen als de wolf?

Je ontdekt welke kleine en grote dieren nog meer in het bos wonen en waar ze zich verstoppen. En wil je ook niet van de koekjes proeven die Roodkapje naar grootmoeder brengt? Of een mooi natuurschilderijtje maken als cadeautje voor grootmoeder?

De tentoonstelling staat nog t/m woensdag 3 juli in NME-Centrum De Woudreus. Wie ook op
bezoek wil bij ‘Roodkapje’ kan daarvoor op woensdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur terecht. De toegang is gratis.

De tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar en hun (groot)ouders. Het plaatsen van de tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Rabo Dichtbij Fonds.

NME-centrum De Woudreus is elke woensdagmiddag van 13:00 tot 16:30 uur geopend. De toegang is toegang. De Woudreus is te vinden aan de Pieter Joostenlaan 28a (achter de Willisstee) in Wilnis.

Kijk voor meer informatie over NME-Centrum De Woudreus op www.dewoudreus.nl.


Trefwoorden: roodkapje wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

vrijdag 17 mei 2019 | 02.28 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 17 mei 2019 | 03.43 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-