Festival Zomertuin op 22 en 23 juni

Abcoude - In het weekeinde van 22 en 23 juni a.s. vindt in Abcoude het culturele festival De Zomertuin plaats.

De Zomertuin is, volgens het persbericht van de organisatoren 'een cultureel festival van stedelijke kwaliteit in gezellige dorpse sfeer en setting'. Op het programma staan zowel bekende artiesten als lokale talenten.

Een festival is natuurlijk niet compleet zonder culinaire en culturele omlijsting. Op zaterdag 22 juni a.s. wordt het festival geopend op het terrein van Boutique Hotel De Witte Dame. Er zijn afwisselend bands, straatartiesten en activiteiten voor de kleintjes. Uiteraard verzorgen de foodtrucks en kramen een gevarieerd menu.

Op zondag 23 juni a.s. is het centrum van Abcoude het toneel van activiteiten. De Pure Markt verandert de Hoogstraat en het Markvelt in een bruisend marktterrein met ambachtelijke producten, straattheater, schmink en draaimolen.

Dit jaar staat de Zomertuin in het teken van forten. Niet alleen zijn er rondleidingen en routes op en naar Fort Abcoude en Fort Nigtevecht, ook vindt het dorpstheaterproject dit jaar plaats op Fort Abcoude.

In de voorstelling onder leiding van regisseur en theaterdocent Sharon Varekamp komen verhalen van jonge en oude Abcoudenaren samen. Naast de getalenteerde jonge spelers hebben onder andere het Zeemanskoor, Creatoon en de Blonde Lokken een glansrol in dit project.

Een uitgebreid fortenprogramma is inmiddels aan alle basisscholen in Baambrugge en Abcoude aangeboden door Cultuurhuis Abcoude. Groep 7/8 is bijvoorbeeld aan de slag met ‘Het fort als beschermer’ en zij mogen genieten van beeldende, muzikale, en theatrale workshops met thema’s als vrijheid en bescherming.

Kijk voor meer informatie op www.festivaldezomertuin.nl.


Trefwoorden: fort nigtevecht fort bij abcoude festival zomertuin abcoude onderwijs cultuur ronde venen rtv ronde venen sharon varekamp
Geplaatst

woensdag 22 mei 2019 | 00.12 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 mei 2019 | 23.25 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-