Onderzoek naar stabiliteit Zandeiland 1 in Vinkeveense Plassen

Vinkeveen - Op maandag 3 en dinsdag 4 juni onderzoekt Fugro in opdracht van gemeente De Ronde Venen de stabiliteit van de bodem van Zandeiland 1 in de Vinkeveense Plassen, meldt de gemeente op haar website. Het bodemonderzoek bestaat uit een aantal sonderingen (boringen) in de bodem. Het is onderdeel van een breder onderzoek naar de stabiliteit van de zandeilanden dat wordt uitgevoerd door Fugro.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van zorgen van omwonenden over mogelijke instabiliteit van de zandeilanden. Met het oog op veiligheid vindt de gemeente het belangrijk een goed beeld te hebben van de huidige situatie en eventuele risico’s.

Volgens de gemeente is de overlast van de werkzaamheden naar verwachting minimaal. De bodemsonderingen brengen geluid met zich mee, maar dit zal beperkt zijn. Verder zal een vrachtauto bij de entree naar Zandeiland 1 staan, maar de toegang wordt niet geblokkeerd.

Naar verwachting zijn de resultaten van het onderzoek na de zomer bekend. Deze zullen worden gedeeld met de gemeenteraad, en met de betrokken bewonersverenigingen. De onderzoeksresultaten zullen ook worden gedeeld via de digitale nieuwsbrief ‘Ontwikkeling Vinkeveense Plassen’. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan op www.derondevenen.nl/vinkeveenseplassen

Voor meer vragen en bij eventuele overlast kan contact worden opgenomen met Iris Hes van de gemeente op telefoonnummer (0297) 29 16 80, of per e-mail via i.hes@derondevenen.nl.


Trefwoorden: onderzoek stabiliteit zandeiland 1 vinkeveense plassen vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 30 mei 2019 | 01.23 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 30 mei 2019 | 02.42 uur

Auteur

Ferry Mulder