Abcoude - Zaterdag 1 juni a.s. opent de nieuwe expositie 'Approved Material' in galerie Gemeen-Goed in Abcoude. Een expositie met schilderijen van Elianne Groenhart en Ineke van de Water.

Een week later, zaterdag 8 juni a.s., vindt ’s middags vanaf 14:00 uur de vernissage plaats en kan men beide kunstenaars ontmoeten. Zij geven dan graag toelichting op hun creatieve proces, het gebruik van uiteenlopende materialen daarbij en misschien zijn zij bereid wat van hun inspiratiebronnen te delen.  

Elianne Groenhart begint doorgaans uit het niets en dan kan het zomaar iets spannends worden. Soms alleen met verf, maar meestal ook met materialen zoals pigment, gips, houtskool en andere vondsten. Haar werken worden ook wel materieschilderijen genoemd.

Ineke van de Water studeerde aan de Hoge School der Kunsten in Utrecht met een specialisatie in mode en illustratie en aan de Kunstacademie Overijse (Brussel), waar zij in aanraking kwam met de kunst van mixed media, een combinatie van acrylverf en allerlei verschillende soorten materialen, die zij op een zeer persoonlijke wijze op het canvas kan visualiseren.

Beide kunstenaars geven deze maand in de galerie diverse workshops Mixed Media. Wilt u dat ook eens doen, dan bestaat daar de mogelijkheid toe. Neem voor meer informatie per e-mail contact op via kunst@gemeen-goed.nl.

Galerie Gemeen-Goed maakt deel uit van een pop-up shop-in-shop-concept onder de naam 'ProofPlus', in de oude PLUS-supermarkt in het centrum aan de Hoogstraat 12 in Abcoude.

Naast de galerie zijn daar shops te vinden met designer vintage meubelen, een naaistudio, een barbier, een coffeecorner, bijouterieën, wol, nagelstudio en een massage-salon. 

De expositie 'Approved Material' is van 1 t/m 30 juni op woensdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur, op zaterdag en op elke laatste zondag van de maand tot 17:00 uur te bezoeken.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen cultuur kunst abcoude proofplus elianne groenhart ineke van de water
Geplaatst

donderdag 30 mei 2019 | 14.32 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 30 mei 2019 | 13.54 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-