Wilnis - Het Jongerenwerk De Ronde Venen organiseert jaarlijks de Funday in de verschillende kernen van De Ronde Venen. Een dag vol met activiteiten als: hindernisbanen, springkussen, levensgroot darten, pannakooi, rodeostier, kunst, live dj, hapjes en drankjes.

Het doel van de Funday is een leuke dag te organiseren voor kinderen en de wijk, buurtbewoners samen te brengen en sport en spel te promoten. Hierbij wordt net als vorig jaar aangesloten bij de Nationale Buitenspeeldag, toen met het NK Stoepranden in samenwerking met Jantje Beton. Tevens werd vorig jaar met de Funday aangesloten bij de Autocross Abcoude.

Dit jaar staat het Jongerenwerk De Ronde Venen op 12 juni a.s.  met de Funday van 13:00 tot 17:00 uur in de Dorpsstraat in Wilnis, op de kruising van de Raadhuisstraat met de Dorpsstraat. Entree en deelname is zoals altijd gratis.

Sinds 1994 wordt in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden op de tweede woensdag in juni. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen zonder gevaar naar hartenlust buiten kunnen spelen.

De dag is een echte actiedag, met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken. 

De Nationale Buitenspeeldag vraagt op speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen.

De actiecomités nodigen vertegenwoordigers van de gemeente uit om bij de actie aanwezig te zijn. De gemeente kan zo op een directe manier in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat. De problemen die kinderen en ouders in hun buurt of straat ervaren, kunnen dan besproken worden en er kunnen oplossingen en ideeën aangedragen worden.

Uit voorgaande buitenspeeldagen blijkt dat het contact dat op deze wijze gelegd wordt tussen buurten en gemeente vaak leidt tot aanpassingen en verbeteringen, bijvoorbeeld snelheidsbeperkende maatregelen, veilige oversteekplaatsen of gewoon meer speelruimte.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen jeugdwerk wilnis
Geplaatst

dinsdag 11 juni 2019 | 00.26 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 juni 2019 | 23.54 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-