Wilnis - IVN De Ronde Venen & Uithoorn organiseert op dinsdag 25 juni a.s.  een lezing over 'Invasieve Exoten'.

Michiel Verhofstad, projectleider bij Floron, neemt tijdens deze lezing de aanwezigen mee in de wereld van de invasieve exoten. Invasieve exoten, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat is het bijzondere eraan en wat voor problemen zijn ermee? Dat staat centraal tijdens de Week van de Invasieve Exoten van vrijdag 21 t/m zondag 30 juni. a.s.

In Nederland zijn vele honderden invasieve exoten, zoals de rode Amerikaanse rivierkreeft, de Japanse duizendknoop, de springbalsemien, de halsbandparkiet en de tijgermug. Wat zijn de problemen met exoten, wat zijn de risico’s ervan en wat kunt u zelf doen om die risico’s te beperken. Dat zijn vragen die deze avond centraal staan. 

De lezing op dinsdag 25 juni a.s. vindt plaats in het NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing start om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:45 uur.

Er wordt een 'vrijwillige' bijdrage gevraagd van € 2,50.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Jetske van den Bijtel op telefoonnummer (0294) 28 46 40. Kijk voor meer informatie over invasieve exoten op www.tuinernietin.nl.


Trefwoorden: invasieve exoten ivn lezing wilnis natuur ronde venen rtv ronde venen michiel verhofstadt
Geplaatst

zaterdag 15 juni 2019 | 01.10 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 15 juni 2019 | 00.27 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-