Mijdrechtse wijnimporteur Flor del Vino overgenomen door Verbunt Verlinden

Tilburg/Mijdrecht - De Mijdrechtse wijnimporteur Flor del Vino is overgenomen door wijnimporteur Verbunt Verlinden uit Tilburg, melden de twee bedrijven in een persbericht.

Binnen de familie van de eigenaar van Flor del Vino, Loek Kampinga uit Mijdrecht, is geen opvolger. Om de continuïteit van de onderneming te waarborgen en verdere groei te realiseren, is samenwerking met, c.q. overname door, een grotere partij een logische stap.

Verbunt Verlinden heeft met de toevoeging van de wijnen van Flor del Vino een compleet portfolio Portugese wijnen. Bovendien heeft Verbunt Verlinden uitstekende ingangen in afzetkanalen waar Flor del Vino nog niet aanwezig is. De samenvoeging van beide bedrijven vindt plaats in de komende maanden.

Peter van Houtert, Managing Director van Verbunt Verlinden is verheugd: “Na de lancering van Verbunt Verlinden in 2018 bestond er de wens om het assortiment uit te breiden op het gebied van Portugese stille wijnen. Met deze stap kunnen wij onze Horeca en Retail klanten nog beter voorzien van een vooraanstaand totaalassortiment en wordt tevens onze positie binnen het grootwinkelbedrijf verder versterkt.”

Loek Kampinga, eigenaar van Flor del Vino: “In 13 jaar heb ik een mooi bedrijf opgebouwd. De overname door Verbunt Verlinden biedt continuïteit voor mijn businesspartners en vele mogelijkheden voor verdere groei. Na jaren van solitaire arbeid verheug ik me erop om weer deel uit te maken van een professioneel en succesvol team.”

In 2018 zijn de bedrijven Verbunt Wijnkopers en Verlinden Drink & Discover samen verder gegaan onder de naam Verbunt Verlinden. Verbunt Verlinden is, naar eigen zeggen, een toonaangevende, moderne, Nederlandse wijnimporteur. Verbunt Verlinden richt zich op groothandel, horeca en onafhankelijke wijnspeciaalzaken. De onderneming is onderdeel van het familiebedrijf Salentein, eigendom van de familie Mijndert Pon.

Flor del Vino, opgericht in 2006 door Loek Kampinga, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de meest gespecialiseerde importeur van Portugese wijnen in Nederland. Flor del Vino heeft goede relaties met toonaangevende producenten in de belangrijkste Portugese wijngebieden. De afzetkanalen zijn supermarkten, cash & carry en zelfstandige wijnwinkels.

Op de foto: Loek Kampinga (l) en Peter Houtert (r) ondertekenen de contracten


Trefwoorden: mijdrecht economie ronde venen rtv ronde venen peter houtert loek kampinga
Geplaatst

donderdag 20 juni 2019 | 02.10 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 juni 2019 | 03.23 uur

Auteur

Ferry Mulder