Lorena Wiebes Nederlands kampioen op de weg

Ede/Mijdrecht - Lorena Wiebes uit Mijdrecht heeft afgelopen zaterdag in Ede het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg gewonnen, schrijft de website Sportnieuws.nl.

Lorena Wiebes (20) van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team, reed een machtige sprint en mag zicht het aankomende jaar Nederlands kampioen noemen.

Op 10 kilometer voor de finish versnelde Annemiek van Vleuten. De aankomst liep vals plat omhoog, niet ideaal voor Van Vleuten. Dus wilde ze de wedstrijd eerder al beslissen. Het peloton scheurde maar het lukte haar niet om iedereen af te schudden. Vervolgens kon Lucinda Brand uit de groep favorieten wegrijden.

Door versnellingen van Van Vleuten en Ellen van Dijk kon Brand het niet afmaken. In de sprint was Lorena Wiebes uiteindelijk de snelste vrouw. De 20-jarige renster liet in de slotfase met overmacht zien wie over de sterkste benen beschikte. Marianne Vos kwam als 2e over de eindstreep. Amy Pieters pakte het brons.

Foto: screenshot Eurosport


Trefwoorden: nederlands kampioen weg lorena wiebes mijdrecht wielrennen vrouwen wielrennnen sport ronde venen rtv ronde venen annemiek van vleuten marianne vos
Geplaatst

dinsdag 02 juli 2019 | 00.45 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 02 juli 2019 | 00.03 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-