De Ronde Venen - Twee terrassen in De Ronde Venen behoren tot de Top 100 van 2019. Dat blijkt uit de Terras Top 100 van 2019 die afgelopen dinsdag 8 juli jl. door Misset Horeca, de informatiebron voor ondernemers en managers in de horeca, werd bekendgemaakt. 

Het gaat om het terras van de Harbour Club Vinkeveen, dat op de 68ste plaats eindigde en om het terras van Café Het Rechthuis in Mijdrecht, dat op de 95ste plek staat. Beide terrassen hebben twee rondes van anonieme vakjurybezoeken en mystery visits ondergaan en wisten een plaats in de Top 100 te bemachtigen.

Het terras van de Harbour Club Vinkeveen wordt omschreven als een 'groot en soepel draaiend terras'. Ook wordt het terras beoordeeld als 'prachtig: het meubilair oogt netjes en nog nieuw, de banken zitten comfortabel, en het terras biedt uitzicht over het water.'

Het personeel wordt zeer positief beoordeeld. De medewerkers zijn volgens het juryrapport 'snel en geroutineerd, en duidelijk herkenbaar in hun witte blouses.' De jury is verder 'aangenaam verrast dat het niet alleen goed zit met de assortimentskennis van de medewerkers, maar dat ze ook bereidingstechnieken onder de knie hebben.'

Vorig jaar stond het terras overigens op de 46ste plaats in de Terras Top 100.

De jury schrijft over het terras van Café Het Rechthuis in Mijdrecht dat het door 'viooltjes op elke tafel, de hoge terrasschermen, de luifel die het gehele terras overkapt en het comfortabele, zwarte meubilair' een 'gezellige, bijna intieme sfeer' heeft.

Ook over het personeel is de jury positief. Volgens het juryrapport zijn zij 'goed op de hoogte van het assortiment', en weten ze 'wat ze verkopen.' Als voorbeeld noemt de jury in het rapport dat de 'medewerker aan tafel bij de jury moeiteloos de acht beschikbare wijnen (kan) opnoemen.'

Het terras van Café Het Rechthuis stond niet eerder in de Terras Top 100. Wel heeft Het Rechthuis zelf tweemaal in de Café Top 100 gestaan: op 5 in 2016 en op 6 in 2017.

De winnaar van de Terras Top 100 is het terras van De Werf in Veere in Zeeland. Het hoogst genoteerde terras in de provincie Utrecht is het terras van Restaurant Vendel in Veenendaal, dat op de 9e plaats eindigde.

Bron: Misset Horeca Foto Harbour Club: website Harbour Club


Trefwoorden: misset horeca terras top 100 mijdrecht vinkeveen horeca economie ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 09 juli 2019 | 00.56 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 09 juli 2019 | 00.47 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-