Alkmaar/Abcoude/Mijdrecht - Zowel Dylan Groenewegen als Lorena Wiebes is geselecteerd voor de Europese kampioenschappen wielrennen, die van 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar worden gehouden, meldt de NOS op haar website.

Dylan Groenewegen gaat als kopman van de Nederlandse ploeg naar de Europese kampioenschappen, heeft bondscoach Koos Moerenhout besloten. "Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn", aldus Moerenhout, die ook onder anderen Niki Terpstra en Mike Teunissen selecteerde.

Lorena Wiebes is eveneens geselecteerd. De Mijdrechtse maakt onderdeel uit van de damesploeg voor de weg. Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, de kampioene van 2016, zijn niet van de partij. Marianne Vos, die in 2017 het EK-goud greep, maakt wel deel uit van de EK-selectie.

Jos van Emden, Ellen van Dijk (goud op alle drie de voorgaande Europese kampioenschappen) en Lucinda Brand rijden de tijdrit. De tweede Nederlandse man voor de tijdrit wordt later bekendgemaakt.

Voor de teamrelay, een aflossingskoers voor gemengde teams, werden Amy Pieters, Marianne Vos, Chantal Blaak, Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman geselecteerd.

Overzicht selecties:

Selectie heren weg: Dylan Groenewegen, Dylan van Baarle, Niki Terpstra, Elmar Reinders, Tom Leezer, Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen en Sebastian Langeveld.

Selectie heren tijdrit: Jos van Emden. Tweede Nederlander nog niet bekend.

Selectie dames weg: Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Demi Vollering, Lorena Wiebes en Kirsten Wild.

Selectie dames tijdrit: Ellen van Dijk en Lucinda Brand.

Bron: NOS


Trefwoorden: lorena wiebes mijdrecht wielrennen vrouwen alkmaar vinkeveen abcoude wielrennen mannen wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

donderdag 11 juli 2019 | 00.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 juli 2019 | 00.07 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-