Dylan Groenewegen wint zevende etappe Tour de France

Chalon-sur-Saône (FRA)/Vinkeveen - Dylan Groenewegen heeft de zevende etappe van de Tour de France gewonnen. De Vinkevener bleef de Australiër Caleb Ewan nipt voor in de massasprint in Chalon-sur-Saône.

Groenewegen had profijt van het voorbeeldige voorbereidende werk van zijn Jumbo Visma-ploeg in de laatste kilometers. Hij sprong in de laatste honderden meters uit het wiel van de Slowaak Peter Sagan, die derde werd, en drukte zijn wiel een fractie voor de ook sterk opkomende Ewan over de streep.

Het is voor Groenwegen de vierde etappezege in de Tour in zijn loopbaan. De Tour verliep dit jaar tot dusver teleurstellend voor hem. Voor de eerste rit in Brussel gold hij als topfavoriet voor de ritzege en de gele trui, maar een valpartij in de slotkilometers gooide roet in het eten. Bij de volgende kans voor de sprinters raakte Groenewegen ingesloten en kon hij geen rol van betekenis spelen.

Het Vinkeveense sprintkanon is opgelucht dat het nu gelukt is. "Op 500 meter van de streep raakte ik even ingesloten en toen ben ik maar gegaan. Ik zag Ewan wel komen en als ik tegen hem sprint is het altijd een close finish'', zei Groenwegen tegen de NOS.

Het was niet het begin van de Tour waarop hij had gehoopt, erkende Groenewegen. "Ik hoef niet onder stoelen of banken te schuiven dat ik de eerste etappe had willen winnen. Voor de ploeg was die eerste etappe in Brussel een succes, maar voor mezelf een grote teleurstelling. Dan wil je per se die overwinning. Ik viel die eerste dag en daarna heb ik wat dagen nodig gehad om te herstellen, maar vandaag voelde ik me goed."

Dylan Groenewegen blikt HIER in een uitgebreid interview voor het tv-programma 'de Avondetappe' terug op zijn vierde ritzege in de Tour. "Dit was een overwinning met een verhaal. Dat is misschien nog wel mooier."


Trefwoorden: chalon sur saone vinkeveen wielrennen mannen wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

zaterdag 13 juli 2019 | 01.48 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 13 juli 2019 | 00.59 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-