Sarah uit Wilnis en Nienke uit Gorinchem winnen Profielwerkstukprijs HAVO

Gorinchem/Wilnis - Sarah Honig uit Wilnis en Nienke Streefkerk uit Gorinchem hebben de profielwerkstukprijs havo 2019 gewonnen, schrijft de website lerarennederlands.nl. Beiden zaten op De Passie uit Utrecht. Hun begeleidend docent was Marion ter Harmsel.

Het beloonde profielwerkstuk van Sarah en Nienke gaat over een heikele kwestie die de gemoederen op sociale media behoorlijk verhit: noem je die gefrituurde staafjes nou patat of friet? Uit eerder taalkundig onderzoek bleek dat daar duidelijke regionale verschillen in zijn.

Sarah en Nienke herhaalden dit onderzoek, om te kijken of er inmiddels iets veranderd is, en om te bekijken of ook leeftijd een bepalende factor is in de keuze voor patat of friet. Ze stelden een goed doordachte enquĂȘte op die door veel mensen werd ingevuld.

Hun profielwerkstuk heeft dus een hoog wetenschappelijk gehalte, en is, volgens lerarennederlands.nl, ook nog eens kraakhelder en bondig geschreven. Een leerzaam werkstuk, of je nou van #teampatat of van #teamfriet bent.

Klik op de link onder dit artikel om het beloonde profielwerkstuk 'Patat of Friet' te lezen.

H5-Sarah-en-Nienke-PWS_PatatofFriet_digitaal (.pdf)


Trefwoorden: wilnis onderwijs ronde venen rtv ronde venen nienke streefkerk sarah honig
Geplaatst

maandag 22 juli 2019 | 02.05 uur

Laatst gewijzigd

maandag 22 juli 2019 | 03.28 uur

Auteur

Ferry Mulder