Jonge masterclass-deelnemers geven concert in Kasteel Loenersloot

Loenersloot - Op woensdag 28 augustus a.s. geven jonge masterclass-deelnemers aan de Zeister
Muziekdagen een concert op Kasteel Loenersloot aan de Rijksstraatweg 211 te Loenersloot. Het concert begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:45 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Er is een korte pauze voor bv. een drankje.

Er wordt gespeeld in de unieke tuinzaal met zijn geschilderde behangsels, waar al vanaf de 18e
eeuw regelmatig concerten plaatsvinden. Vorig jaar traden hier 3 ensembles op.

Voor de 30ste maal organiseert de Stichting Zeister Muziekdagen van 17- tot en met 31 augustus a.s. het jaarlijks internationaal kamermuziekfestival in Zeist. Vermaarde ensembles zoals het Jerusalem Quartet, het Novus String Quartet en het Schumann Quartett treden er op, ook samen met individuele spelers.

Daarnaast geven leden van deze ensembles masterclasses aan bestaande groepen van jonge veelbelovende musici (uit verschillende landen), die daar verder worden opgeleid in het spelen van kamermuziek.

Jonge ensembles die deelnemen aan de masterclasses treden nu op in Kasteel Loenersloot, met composities waaraan zij in de masterclasses werkten. Dat leverde in vorige jaren prachtige, druk bezochte concerten op!

Het programma wordt voorafgaand aan het concert uitgereikt.

De toegang tot dit concert kost € 15. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.utrechtslandschap.nl en aan de zaal, tenzij het concert uitverkocht is.

Kijk voor meer informatie over de Zeister Muziekdagen op www.zeistermuziekdagen.nl.


Trefwoorden: loenersloot masterclass kasteel loenersloot cultuur ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 24 juli 2019 | 00.53 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 juli 2019 | 00.17 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-