Afscheidscadeau Cees Verweij naar Stichting Lezen & Schrijven

Den Haag/Vinkeveen - Ter gelegenheid van zijn aftreden als voorzitter van het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) ontving Cees Verweij uit Vinkeveen een afscheidscadeau in de vorm van een gift aan een goed doel.

Onlangs heeft Verweij de opbrengst van zijn afscheidscadeau symbolisch overhandigd aan de Stichting Lezen & Schrijven. De cheque van € 3.100 werd in ontvangst genomen door de directeur van Lezen & Schrijven, Geke van Velzen, meldt kvgo.nl.

Verweij ging die middag in gesprek met o.a. een viertal Taalambassadeurs (voormalig laaggeletterden) om iets meer te horen over wat laaggeletterdheid betekent voor de mensen die het betreft.

In Nederland hebben ca. 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Samen met honderden organisaties zorgt de Stichting Lezen & Schrijven ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland scholing krijgen. Zo leren ze beter lezen, schrijven, rekenen en digitaal hun weg vinden. Dit vergroot hun zelfredzaamheid. Hiervoor ontwikkelen ze samen met kennispartners programma’s en projecten. 

Met deze donatie wordt de Stichting Lezen & Schrijven geholpen om laaggeletterdheid een halt toe te kunnen roepen. Met donaties kunnen zij meer vrijwilligers trainen, nieuwe materialen ontwikkelen en bij publiek en politiek het belang van de toegankelijkheid van onze samenleving onder de aandacht houden. Alleen zo kunnen ze hun hulpverlening opschalen en meer mensen helpen.

Kijk voor meer informatie over de Stichting Lezen & Schrijven op www.lezenenschrijven.nl.

Bron en foto: www.kvgo.nl


Trefwoorden: taalambassadeurs vinkeveen cultuur ronde venen rtv ronde venen geke van velzen cees verweij
Geplaatst

vrijdag 09 augustus 2019 | 15.43 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 09 augustus 2019 | 15.20 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-