Handbiker Tim de Vries wint de UCI World Cup

De Vinkevener werd afgelopen zaterdag 2e in de afsluitende wegwedstrijd in Canada. Voldoende voor zijn derde eindzege in de UCI Paracycling Road World Cup.

De wedstrijden in het Canadese Baie-Comeau werden verreden op een selectief parcours, met een lastige klim op zo’n drie kilometer voor de finish. “Het was een bijzonder harde race”, blikt De Vries terug op de bijna 57 kilometer lange wegwedstrijd. “Met drie, vier concurrenten zat ik in de kopgroep, maar de achtervolgers kwamen in de laatste ronde, vlak na de klim, ineens terug. De Australiër Stuart Tripp kwam als een sneltrein voorbij, waardoor ik wel achter hem aan móest gaan. Daardoor kwam ik iets te vroeg op kop en moest ik zelf de sprint aantrekken. Ik kwam nog wel over Tripp heen, maar werd in de laatste tien meter nog verslagen door Alessandro Zanardi.”
 
"Een keer niet winnen is ook goed, ik sta weer even met beide benen op de grond en weet dat ik nog keihard moet werken richting de WK over ruim een maand.” Die wereldtitelstrijd vindt plaats van 11 tot 15 september in Emmen. De Vries: “Daar ligt mijn focus. Deze Worldcupwedstrijd was een tussenstation daarnaartoe.”

Geplaatst

maandag 12 augustus 2019 | 20.43 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 augustus 2019 | 19.43 uur

Auteur

Joss Siebers