Besluit aanleg fietspad Oude Spoordijk uitgesteld

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen meldt in een persbericht dat de besluitvorming over de aanleg van een fietspad op de Oude Spoordijk in Wilnis en Mijdrecht wordt uitgesteld. Het college van B&W wil meer duidelijkheid over de financiële aspecten van het project.

Met de aanleg van een fietspad op de voormalige spoorbaan tussen Mijdrecht en Wilnis, wil de gemeente fietsgebruik stimuleren. De Oude Spoordijk is nu in gebruik als wandelpad. Tussen het wandel- en fietspad komt een afscheiding in de voor van beplanting.

Het ontwerp van het fietspad is grotendeels gereed. Dit geldt echter nog niet voor de financiële aspecten. Er is nog geen duidelijkheid over de subsidiemogelijkheden vanuit de provincie Utrecht. Bovendien kan het bodemonderzoek leiden tot extra kosten. Daarover moet zekerheid zijn voordat het voorstel definitief kan worden gemaakt.

Het voorstel voor het fietspad kan op brede belangstelling van inwoners rekenen. De vele reacties - zowel van voor- als tegenstanders - worden in het voorstel meegenomen.

Wethouder Alberta Schuurs: "De aanleg van het fietspad op de voormalige spoorbaan leeft sterk in de gemeente. Een solide onderbouwing van de financiën is een voorwaarde om een weloverwogen voorstel aan de raad te kunnen voorleggen."

Het college verwacht dat het definitieve voorstel in november 2019 alsnog naar de raad ter besluitneming kan.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mobiiteit bevordering fietsgebruik mijdrecht wilnis oude spoordijk aanleg fietspad bodemonderzoek subsidie provincie utrecht wethouder alberta schuurs
Geplaatst

woensdag 21 augustus 2019 | 11.59 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 21 augustus 2019 | 11.21 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-