Tientallen werkzoekenden bij zomerworkshops

De Ronde Venen - Tientallen gemotiveerde werkzoekenden namen de afgelopen zomer deel aan de zomerworkshops in het Werkcentrum van de gemeente in Mijdrecht. 

Zij kregen hulp bij het opstellen van een perfect cv, bij netwerken met een LinkedIn-profiel en met werk maken van videosollicitatie. Het resultaat: groot enthousiasme om zelf aan de slag te gaan, zo laten de ervaringsverhalen van deelnemers Hans, Marieke en Henri zien. 

Hans uit Vinkeveen trapt af: “Ik vond het erg prettig om in mijn eigen gemeente praktische en bruikbare tips te krijgen. Bijvoorbeeld over het gebruik van een video waarin je jezelf voorstelt. Daarmee kun je een potentiële werkgever op een persoonlijke manier een beeld van jezelf geven. Zonder dat je daar veel geschreven woorden voor nodig hebt. Ook erg nuttig waren de tips over de videopitch, het gebruik van LinkedIn en hoe je dat allemaal kunt combineren.” 

Marieke uit Wilnis vervolgt: “Het was heel inspirerend om hier van- en met elkaar te leren in een hele veilige sfeer. Je voelde je vrij om lekker aan de slag te gaan met de informatie. Bijvoorbeeld met een pitch of een videosollicitatie. Mijn cv heb ik na de workshop daarover thuis helemaal herschreven, want dat moest echt anders. Ik wil hem nog verder uitwerken, zodat ‘ie echt prachtig wordt. En ik ga een videosollicitatie versturen. Ik wil gewoon weten hoe daarop gereageerd wordt.”

“Toen ik hier kwam, voelde het als een warm bad. Je werkt met gelijkgestemden allemaal aan hetzelfde doel: een nieuwe baan krijgen. En met de trainers was het ook meteen vertrouwd. Ik ga zeker gebruikmaken van video bij mijn sollicitaties. Het is een middel waarmee ik me kan onderscheiden van de andere kandidaten. Eerst wist ik er niets van, maar hier heb ik handvatten gekregen om er zelf mee aan de slag te gaan.” Zo constateert Henri uit Abcoude.

Wethouder Alberta Schuurs kijkt met een goed gevoel terug op de workshops. “Een leven lang leren is echt belangrijk. Met de workshops in het Werkcentrum is de kans gegeven om daar deze zomer tijd aan te besteden. Hierdoor konden de vele werkzoekenden, die hier hoopvol naartoe zijn gekomen, hun kansen pakken. En dat deden ze vol enthousiasme. Ik hoop natuurlijk dat de opgedane kennis en sollicitatietips tot echte banen gaan leiden. Dat is waar we het voor doen!”

Het Werkcentrum, gevestigd aan de Rondweg 1A in Mijdrecht, ondersteunt inwoners van alle leeftijden en achtergronden bij het zoeken naar werk. Onder meer door voor het versterken van werkervaring en vaardigheden bij lokale ondernemers te bemiddelen voor een stage, vrijwilligerswerk of een werkervaringsplek. Maar ook door het opstellen van een persoonlijk re-integratieplan en het geven van sollicitatietrainingen.

Wilt u als werkzoekende weten wat lokale ondernemers voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met het Werkcentrum via werkcentrum@derondevenen.nl of via telefoonnummer (0297) 29 16 16.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen economie zomerworkshops
Geplaatst

donderdag 29 augustus 2019 | 01.40 uur

Laatst gewijzigd

maandag 02 september 2019 | 08.07 uur

Auteur

Ferry Mulder