Nog plaatsen vrij bij opfriscursus verkeersregels

De Ronde Venen - Bij de gratis opfriscursus voor 60-plussers over verkeersregels zijn nog enkele plaatsen vrij.

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat 40% van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. 

Op initiatief van Tympaan-De Baat en Veilig Verkeer Nederland kunnen 60-plussers hun verkeerskennis opfrissen. Tijdens deze gratis theorietraining voor 60-plussers praat een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Zoals de turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. 

In de 2 sessies horen de deelnemers alles over de huidige verkeersregels. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Na afloop van de eerste sessie bestaat de mogelijkheid een individuele praktijkles bij een rijschool aan te vragen. 

Deze cursus is bedoeld voor 60-plussers en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Utrecht. Deelname is gratis, wel wordt verwacht dat de deelnemers beide dagdelen komen.

De training vindt plaats op 24 september en 15 oktober in het gemeentehuis in Mijdrecht van 10:00 tot 12:00 uur. De bijeenkomst heeft een informatief karakter en het is dus geen examen.

Deelname aan de theoriecursus is gratis. De kosten voor de eventuele praktijkles zijn voor eigen rekening en is uiteraard niet verplicht. 

Er is plaats voor 35 deelnemers en er zijn nog plaatsen vrij. Inschrijven voor deze training kan bij Tympaan-De Baat, per e-mail via info@stdb.nl, of telefonisch op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer (0297) 760 260.

Na aanmelding wordt een bevestiging van deelname toegestuurd, dat tevens dient als toegangsbewijs.


Trefwoorden: gemeentehuis mijdrecht provincie utrecht veilig verkeer nederland 60 plussers opfriscursus verkeerskennis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 05 september 2019 | 02.06 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 05 september 2019 | 03.20 uur

Auteur

Ferry Mulder