Groenewegen wint eerste etappe Tour of Britain

Kirkcudbright (GB)/Vinkeveen - De website Wielerflits.nl meldt dat Dylan Groenewegen de openingsetappe in de Tour of Britain heeft gewonnen. De sprinter uit Vinkeveen rondde in Kirkcudbright het uitmuntende werk van zijn Team Jumbo-Visma Cycling, dat de gehele dag voor hem op kop had gereden, af. Mathieu van der Poel spurtte in het kielzog van de Amsterdammer naar de vierde plaats. 

De Ronde van Groot-Brittannië werd zaterdag afgetrapt met een 200 kilometer lange etappe van Glasgow naar Kirkcudbright. Een massasprint bleek het verdict van de etappe te zijn: een klim naar Bankhead op vijftien kilometer van de meet kon daar verandering in brengen. 

Jumbo-Visma was actief voor Dylan Groenewegen, terwijl ook Mitchelton-Scott zich liet zien voor Matteo Trentin. Mathieu van der Poel handhaafde zich in de schaduw van de WorldTour-teams goed bij de eerste tien coureurs.

In de sprint werd Groenewegen vervolgens goed afgezet door Mike Teunissen, waarna hij voor Cimolai en Trentin naar de overwinning spurtte. Van der Poel kwam in de slotmeters snelheid tekort om zich te mengen in de strijd om de ritzege: hij eindigde als vierde.

Bron: wielerflits.nl


Trefwoorden: vinkeveen wielrennen mannen wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

zondag 08 september 2019 | 00.53 uur

Laatst gewijzigd

zondag 08 september 2019 | 02.26 uur

Auteur

Ferry Mulder