Tweede ritzege Groenewegen in Tour of Britain

Newcastke (GB)/Vinkeveen - Dylan Groenewegen was na de derde etappe van de Tour of Britain blij met zijn tweede ritwinst, schrijft wielerflits.nl op haar website.

De sprinter van Team Jumbo-Visma was in Newcastle de beste in een oplopende finishstraat. “Het was een lastige aankomst, licht hellend en ideaal voor mij”, reageert Groenewegen op de ploegsite.

“De ploeg was erg indrukwekkend vandaag en de lead-out heel erg goed. Eerst dacht ik dat ik de sprint te vroeg was aangegaan, maar ik had bij mijn aanzet meteen een gaatje en dat kon ik gelukkig houden”, beschrijft Groenewegen zijn sprint. De sprinter uit Vinkeveen stond alleen op de finishfoto, omdat Mathieu van der Poel (tweede) en Davide Cimolai (derde) geen reactie hadden op zijn versnelling. 

“Na een moeilijk periode ben ik meer dan blij dat ik vandaag naar mijn tweede zege hier gesprint ben. Dat voelt goed”, aldus de Nederlandse sprintkopman. Morgen staat een heuveletappe op het programma, deels door het WK-gebied Yorkshire. “Ik denk dat dat te lastig voor mij is. Er komt nog wel een kans, maar daar kijken we dag voor dag naar”, aldus Groenewegen.

Ondanks zijn twee ritzeges staat Groenewegen op de 60ste plaats in het algemeen klassement van de Tour of Britain.

Bron: wielerflits.nl


Trefwoorden: newcastle vinkeveen wielrennen mannen wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

dinsdag 10 september 2019 | 02.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 september 2019 | 01.17 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-