De Ronde Venen - Heb jij alle 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde al gedaan?

Op zondagmiddag 22 september a.s. wordt van 13:00 tot 16:30 uur in het NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis, het 50-Dingenfeest gevierd. Deelnemers worden weer getrakteerd op 15 superleuke activiteiten uit het 50-Dingenboek.

Zij krijgen op het feest een mooie aftekenkaart om alle 15 activiteiten af te kunnen vinken: ga bijvoorbeeld waterdiertjes vangen en bekijken. Wilde Bras leert je de nieuwste survivaltechnieken of maak zelf een mooie vlieger. Neem een picknickkleedje mee of strijk neer op de picknickbanken voor een hapje en drankje.

Toegang tot het feest en de activiteiten is gratis. Voor het eten en drinken betaal je een kleine
bijdrage.

Slootje springen, vuurtje stoken of fruit plukken van de boom... Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Zijn die dingen belangrijk om te doen? Ja! Want van buiten bezig zijn, word je vrolijker en wat je buiten leert, leer je nergens anders.

Het 50-Dingenboek stimuleert kinderen om de natuur te ontdekken. Met 50 spannende activiteiten in eigen omgeving kunnen kinderen eindeloos spelen, ontdekken en fantaseren. Net als in de twee voorafgaande jaren wordt in de 2e en 3e week van september het 50-Dingenboek uitgereikt aan leerlingen in groep 3.

Het 50-Dingenboek is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente De Ronde Venen,
Stichting Carel Nengerman Fonds, Rabobank, Stichting Ronde Venen Fonds, Gebiedscommissie
Utrecht-West, Walraven en Loyals.

Kijk voor meer informatie op www.dewoudreus.nl.


Trefwoorden: 50 dingen boek ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 11 september 2019 | 02.24 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 11 september 2019 | 03.38 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-