Derde etappewinst Groenewegen in Tour of Britain

Birkenhead (GB)/Vinkeveen - Dylan Groenewegen uit Vinkeveen heeft in Birkenhead (GB) de vijfde rit van de Tour of Britain gewonnen, schrijft wielerflits.nl. Hij was na een rit van 174 kilometer de snelste renner in de massasprint. Matteo Trentin neemt de leiderstrui over van Mathieu van der Poel.

De Deen Emil Vinjebo (Riwal Readynez) werd op zes kilometer van het einde als laatste renner uit de vroege vlucht ingelopen. Tijdens de resterende klim van derde categorie controleerde Corendon-Circus het peloton. Aanvallen van Frederik Frison, Gianni Moscon en Tiesj Benoot werden teniet gedaan. Ook Simon Clarke slaagde er niet in om weg te geraken en de sprint te voorkomen.

Groenewegen werd door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma Cycling in een zetel naar de finish gebracht en won de rit met enkele fietslengtes voorsprong.

Matthew Walls moest genoegen nemen met een tweede plek. Matteo Trentin werd derde en neemt dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui over van Mathieu van der Poel. Cees Bol was op een vierde plek de tweede Nederlander.

In het algemeen klassement staat Groenewegen op de 61ste plaats.

Bron: wielerflits.nl


Trefwoorden: vinkeveen wielrennen mannen wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

donderdag 12 september 2019 | 02.14 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 september 2019 | 01.23 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-