Inwonersinitiatief wil zonnepanelenveld in Vinkeveen

Vinkeveen - Op 17 september jl. heeft de nieuwe inwonerscoöperatie VEENERGIE.NU het licht gezien.

De coöperatie heeft een concreet plan voor de aanleg en exploitatie van een zonnepanelenveld achter de Herenweg in Vinkeveen. In totaal kunnen 2.400 huishoudens worden voorzien van stroom. Leden van de coöperatie kunnen hierdoor een deel van de energiebelasting terugkrijgen en dragen daadwerkelijk bij aan de energie-transitie en een schonere leefomgeving. 

Om het concrete plan vorm te geven is toestemming nodig van de gemeenteraad. Hiervoor dient VEENERGIE.NU een raadsvoorstel in als inwonersinitiatief. Hiervoor vraagt zij ondersteuning van de inwoners van De Ronde Venen. Op de site www.veenergie.nu kunnen inwoners mede-indiener worden van het raadsvoorstel. 

In het raadsvoorstel wordt naast een Omgevingsvergunning een financiering aangevraagd bij de
Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) met garantiestelling van de gemeente. Door deze financiering hoeven leden van de coöperatie niet zelf te investeren. Door een lidmaatschap aan te gaan van € 10 per jaar kunnen leden besparen op hun stroomrekening en bijdragen aan een
duurzamere samenleving. 

Mede-indiener zijn van het raadsvoorstel verplicht tot niets. Pas als het raadsvoorstel is goedgekeurd in de gemeenteraad kunnen inwoners lid worden van de cooperatie.

Kijk voor meer informatie op www.veenergie.nu.


Trefwoorden: garantie gemeente financiering bng inwonersinitiatief energietransitie energie ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 23 september 2019 | 00.36 uur

Laatst gewijzigd

zondag 22 september 2019 | 23.54 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-