Dylan Groenewegen succesvolste wielrenner 2019

Vinkeveen - Dylan Groenewegen gaat de geschiedenisboeken in als de wielrenner die in 2019 de meeste overwinningen wist te boeken, schrijft de website Wielerflits.nl. In totaal staat de vliegensvlugge Amsterdammer, die tegenwoordig in Vinkeveen woont, op 15 individuele overwinningen.

Ondanks dat het wielerjaar 2018/2019 pas na de laatste etappe van de Tour of Guangxi officieel ten einde is, kan niemand Groenewegen meer inhalen. En daarmee is hij wat overwinningen betreft de meest succesvolle coureur van het wegseizoen.

Groenewegen, uitkomend voor het Jumbo-Visma Cycling Team, wist op 10 februari jl. in de Ronde van Valencia zijn eerste succes te boeken. Daarna volgden overwinningen in de Algarve, Parijs-Nice en de Driedaagse Brugge-De Panne. Na een hattrick in de Vierdaagse van Duinkerken en twee dagzeges in de ZLM Tour trok Groenewegen naar de Ronde van Frankrijk, waar hij een etappeoverwinning in de wacht wist te slepen. Daarna volgden nog drie gewonnen sprints in de Ronde van Groot-Brittannië. In de Tacx Pro Classic zette de sprintkopman van Jumbo-Visma in zijn laatste koers van het jaar zijn zegeteller op 15.

Groenewegens dichtste belagers hebben in totaal 13 overwinningen weten te boeken. Collega-sprinter Sam Bennett kan eveneens terugkijken op een geslaagd seizoen met diverse aansprekende overwinningen. Primož Roglič is de tweede man van Jumbo-Visma die qua aantal overwinningen op het podium staat

Bij de vrouwen is al enige tijd duidelijk dat Marianne Vos de zegeranking zal aanvoeren. Zij staat momenteel op 19 overwinningen.

Bron: wielerflits.nl


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen sport wielrennen wielrennen mannen vinkeveen meeste overwinningen dylan groenewegen
Geplaatst

dinsdag 22 oktober 2019 | 01.11 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 22 oktober 2019 | 02.24 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-