De Ronde Venen - Op zaterdag 2 november a.s. organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een vogelexcursie naar de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Waterleidingduinen vormen een van de grootste natuurgebieden aan de Nederlandse kust. Het is bekend als waterwingebied voor Amsterdam. In deze excursie wordt echter eens het wat drogere gedeelte in het zuiden bezocht.

Vanaf Langevelderslag wordt een wandeling gemaakt door gevarieerd duinlandschap. Het bijzondere van dit gebied is dat men vrijwel overal mag struinen, dus daar wordt natuurlijk gebruik van gemaakt!

Daarbij wordt in het bijzonder op de vogels gelet. Wilt u eens het verschil leren zien tussen een graspieper, een boompieper en een boomleeuwerik? Hier komen ze alle drie voor. Gewoon
genieten van het prachtige landschap kan natuurlijk ook.

Trek passende kleding aan, neem koffie/thee en lunch voor onderweg en een verrekijker mee.
Let op: Voor de Waterleidingduinen is een toegangskaartje van € 1,50 verplicht. Langevelderslag heeft geen kaartautomaat. Een kaartje kan - bij voorkeur vooraf - online worden gekocht.

Aanmelden is niet nodig. Verzamelen is op de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Vandaar wordt om 08:30 uur per auto vertrokken. Meerijden is mogelijk. De verwachte terugkomsttijd is rond 15:00 uur.

De kosten bedragen € 1,50 voor een toegangskaart en eventueel een vergoeding voor autokosten in overleg met de bestuurder. 

Als het erg slecht weer is en u wilt weten of de excursie doorgaat, kan contact worden opgenomen met excursieleider Christiaan Knaap op 06 10 88 43 56.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen natuur ivn vogelexcursie amsterdamse waterleidingduinen langevelderslag noordwijk christiaan knaap
Geplaatst

maandag 28 oktober 2019 | 16.38 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 oktober 2019 | 16.09 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-