Mijdrecht - Ondernemersvereniging Shopping Mijdrecht en gemeente De Ronde Venen zetten hun samenwerking ter verbetering van het winkelgebied in het centrum van Mijdrecht voort. Om dit te bekrachtigen zetten wethouder Rein Kroon en Shopping Mijdrecht-voorzitter Daniëlle van Scheppingen hun handtekening onder de uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone (BIZ). Hiermee gaan zij voor de derde keer de samenwerking aan voor een periode van vijf jaar.
 
Een BIZ is een afgebakend gebied waar de ondernemers samenwerken en investeren in verbeteringen in het gebied. Binnen de BIZ betalen de ondernemers een heffing aan de gemeente, die deze in de vorm van subsidie verstrekt aan Shopping Mijdrecht.

In de afgelopen jaren heeft de BIZ in winkelcentrum Mijdrecht zichtbare resultaten opgeleverd, zoals meer groen in de winkelstraat, camerabewaking, klein- en grootschalig entertainment, spaaracties en een informatieve website.

Het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst is een stap op weg naar de nieuwe BI-zone die in 2020 ingaat voor een periode van vijf jaar. De gemeenteraad heeft op 31 oktober jl. ingestemd met de Verordening BI-zone Centrum Mijdrecht. Nu volgt nog een formele draagvlakmeting onder alle betrokken ondernemers in de BI-zone. Het bestuur van Shopping Mijdrecht verwacht dat de benodigde twee derde meerderheid probleemloos wordt gehaald.

Het nieuwe bestuur van Shopping Mijdrecht spreekt in haar actieplan de intentie voor de komende jaren uit. Daniëlle van Scheppingen: “Wij willen ons inzetten voor een schoon, gastvrij, sfeervol en veilig winkelgebied. Op die manier creëren wij een toekomstbestendig winkelcentrum van Mijdrecht.”

Wethouder Rein Kroon onderschrijft deze doelstelling: “Het centrum van Mijdrecht is de laatste jaren op een aantal plekken vergroot, ingrijpend vernieuwd en gemoderniseerd, mede dankzij gemeente en winkeliers. Samenwerking is essentieel voor een aantrekkelijk winkelgebied, voortzetting van de BIZ betekent dat we de goede samenwerking voor langere tijd kunnen vervolgen.”

Op de foto's: 1: Wethouder Rein Kroon en voorzitter Daniëlle van Scheppingen ondertekenen de
uitvoeringsovereenkomst. 2: Bestuur Shopping Mijdrecht, wethouder Rein Kroon en beleidsadviseur EZ Harry Buur.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen economie mijdrecht shopping mijdrecht uitvoeringsovereenkomst verordening bi zone centrum mijdrecht wethouder rein kroon danielle van scheppingen
Geplaatst

dinsdag 05 november 2019 | 01.30 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 november 2019 | 14.51 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-