Gemeente heeft nieuwe website

De Ronde Venen - De gemeente heeft een nieuwe website, die volgens het persbericht van de gemeente gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. 

De website wordt voortdurend verbeterd naar aanleiding van commentaren van bezoekers en op basis van analyses over het gebruik van de website.

Op de nieuwe website vindt een bezoeker op meerdere manieren de informatie waarnaar hij/zij op zoek is. Dat kan via de zoekmachine of al klikkend door de website. De zoekmachine geeft zoeksuggesties. Als een bezoeker 3 karakters intypt in de zoekmachine, verschijnt een venster met mogelijke zoekresultaten.

Gedeelten van teksten staan onder uitklapmenu’s. Dit betekent dat de belangrijkste informatie eerst wordt getoond en dat de details achter een ‘uitklapper’ staan. Dit leest een stuk prettiger als de website op een tablet of mobiel wordt getoond.

Wethouder Kiki Hagen (Dienstverlening): ,,Inwoners kunnen met deze website snel de juiste informatie vinden en makkelijk producten digitaal aanvragen. Bovendien kunnen we met de feedbackfunctie de site veel sneller aanpassen aan de wensen van onze inwoners. De nieuwe vormgeving met mooie foto’s van onze gemeente is een kers op de taart.’’

De nieuwe website biedt de mogelijkheid de mening van bezoekers te vragen en het gebruik te
analyseren. Alle inwoners hebben de kans hiervan gebruik te maken. ,,Die informatie gebruiken we om de website verder te verbeteren’’, zegt Hagen. ,,Een website is tenslotte nooit af en wordt voortdurend aangepast aan het gebruik van de bezoeker.’’

Om een goed beeld te krijgen van de wensen van gebruikers wordt binnenkort het gemeentelijk inwonerpanel ingeschakeld. Het panel krijgt een aantal vragen om te kijken hoe de website verder verbeterd kan worden.

Op de foto: een screenshot van de nieuwe website


Trefwoorden: nieuwe website wwwderondevenennl website gemeente de ronde venen gemeentelijke informatie ronde venen rtv ronde venen wethouder kiki hagen
Geplaatst

vrijdag 08 november 2019 | 01.31 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 november 2019 | 01.44 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-