Abcoude - In januari is het zover: dan gaat Lilian Duijsens uit Abcoude de uitdaging aan voor War Child. Zij beklimt in Tanzania de Kilimanjaro én in de lange weg naar de top haalt deze heldin zoveel mogelijk geld op om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

In zeven dagen trotseert Lilian vele ontberingen onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte: mentaal en fysiek een flinke beproeving. Zij stapt in de voetsporen van de ruim 400 helden die haar tijdens de vorige edities voorgingen.

Dit jaar is Lilian erbij:  “De Kili-Challenge is voor mij een persoonlijke, mentale én fysiekeuitdaging. Hoe mooi is het dat ik dit kan combineren met geld inzamelen voor War Child? Mijn eigen kinderen zijn in de gelukkige omstandigheid dat zij zijn opgegroeid in een veilige omgeving, waar zij onbekommerd van hun jeugd hebben kunnen genieten, nu kunnen studeren en goede toekomstperspectieven hebben. Elk kind heeft daar recht op en daarom zet ik mij graag in voor het waardevolle werk dat War Child verricht voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden.”

In totaal gaan 70 deelnemers de uitdaging aan in de 2020-editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen.

De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat je aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal € 2.400 op te halen aan sponsorgeld. 

Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als bij het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvingen zij een trainings- en voedingsplan dat hen klaarstoomt voor de tocht die ze te wachten staat.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Wil jij Lilian sponsoren? Zij heeft inmiddels het streefbedrag van € 2.400 overschreden, maar daar kan uiteraard nog meer bij. Sponsoren kan via haar persoonlijke actiepagina.

Meedoen met de volgende editie kan natuurlijk ook. Hebben de deelnemers je enthousiast gemaakt en geïnspireerd? Meer informatie over het deelnemen aan de Kili-Challenge vind je op www.warchild.nl/activiteiten/kilimanjaro-beklimmen/.


Trefwoorden: kilimanjaro tanzania abcoude charitatieve doelen ronde venen rtv ronde venen lilian duijsens
Geplaatst

dinsdag 12 november 2019 | 01.25 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 november 2019 | 01.46 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-