Waverveen - Kunstenaresse Henny Woud uit Waverveen is met haar schilderij 'Ernst Jansz in concert' doorgedrongen tot de genomineerden voor een prijs in de kunstwedstrijd Rembrandt Leeft! 

Rembrandt Leeft is een kunstwedstrijd, georganiseerd door De Kunst Collega’s, waarbij het beste, mooiste, meest gewaardeerde kunstwerk gekozen wordt. Met de wedstrijd wordt het leven van Rembrandt van Rijn gevierd, ook al wordt dit jaar zijn 350ste sterfjaar herdacht. Kunstenaars kunnen zich bij deze wedstrijd laten inspireren door zijn leven, zijn tijd en zijn kunst. 

De wedstrijd heeft als belangrijkste doelstellingen het vergroten van de waardering voor Rembrandt en zijn kunst in het algemeen, het vergroten van de bekendheid van de deelnemende kunstenaars in het bijzonder en het creëren van een zo groot mogelijk (online) overzicht van hedendaagse kunst geïnspireerd op Rembrandt.

Het schilderij 'Ernst Jansz in concert' is een portret van muzikant Ernst Jansz. Tijdens een concert heeft Henny Woud volgens de Vakjury 'Ernst Jansz gefotografeerd met een mooie invalshoek en claire-obsucre belichting.'

Bij het schilderen van het portret heeft zij, volgens de Vakjury, 'met het formaat, de bijzondere afsnijding en het lichtdonkercontrast een mooie variant op de beroemde Rembrandt portretten gemaakt.’

Kijk HIER voor een volledig overzicht van de 50 genomineerde werken.

Op de kunstwerken kan ook gestemd worden. Dat kan HIER voor het kunstwerk van Henny Woud. De stemmen van het publiek bepalen samen aan het eind van de rit de winnaar van de Publieksprijs.

Er kan tevens op een tweede kunstwerk van Henny Woud worden gestemd: het zelfportret ‘Zenn en ik’. Dit werk van Henny Woud is niet genomineerd, maar doet wel mee in de strijd om de winnaar van de Publieksprijs. Stemmen op dit zelfportret kan HIER.

Henny Woud is de laatste twee weekenden van november met een aantal van haar werken aanwezig bij KunstKado 2019 in Galerie Boven Verwachting in Wilnis. 

KunstKado is geopend op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Galerie Boven Verwachting is te vinden aan de Herenweg 298a in Wilnis.


Trefwoorden: galerie boven verwachting ernst jansz in concert waverveen schilderkunst cultuur ronde venen rtv ronde venen henny woud
Geplaatst

woensdag 13 november 2019 | 00.11 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 november 2019 | 00.46 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-