Arnhem/Abcoude - Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Judo Bond Nederland (JBN) in samenwerking met de Nationale Commissie Aikido (NCA) het JBN aikidofestijn. Dit bijzondere aikido-evenement vindt plaats op zondag 26 januari a.s. op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Tijdens het JBN aikidofestijn worden op verschillende matten lessen georganiseerd in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido. Deze lessen worden gegeven door diverse hoog gegradueerde leraren, waaronder Hans Belder uit Abcoude.

Hans Belder is naast aikido-meester ook de organisator van de afgelopen edities van het JBN aikidofestijn. Daarnaast is hij jarenlang voorzitter geweest van de Nationale Commissie Aikido.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het JBN aikidofestijn staan drie demonstraties met een Japans cultureel karakter op het programma. In de ochtend een demonstratie shodo (Japanse kalligrafie), tijdens de lunchpauze een demonstratie bunraku (Japans poppenspel met muziek) en in de middag een demonstratie van een taikogroep (Japans drummen).


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen sport abcoude aikido sportcentrum papendal hans belder
Geplaatst

dinsdag 21 januari 2020 | 16.43 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 januari 2020 | 16.24 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-