1.000 pakken koffie naar Voedselbank

De Ronde Venen - De gezamenlijke actie in december 2019 van de Lions clubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge om DE-waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de lokale voedselbank is goed verlopen. In totaal zijn er bijna 500.000 punten binnengehaald, goed voor bijna 1.000 pakken koffie.

De Lions clubs hebben ook dit jaar in samenwerking met Douwe Egberts landelijk de actie ‘Koffie voor de voedselbanken' gevoerd. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie.

Ook de Lions clubs in De Ronde Venen hebben gezamenlijk alweer voor de vijfde keer lokaal deze actie gevoerd om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Hoewel de opbrengst iets minder is dan in vorige jaren, is de Voedselbank zeer dankbaar voor de steun.

Koffie is namelijk een product waar de voedselbanken om zitten te springen, aangezien dit nauwelijks wordt gedoneerd door de lange houdbaarheidsdatum.

In De Ronde Venen is ook dt jaar weer ruim gehoor gegeven om de DE-punten te doneren aan deze actie. In totaal zijn er op de inzamelpunten bij Hoogvliet, Jumbo Vinkeveen, Jumbo Wilnis, Albert Heijn Leicester, Albert Heijn Vinkeveen, Maria-Oord, drogisterij De Bree, SMC De Bron, De Groentehal, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen en Van Soest Stoffen maar liefst 370.000 punten binnengekomen. Daarnaast werden er ook nog eens bijna 128.000 punten opgehaald bij de jaarlijkse erwtensoep-actie van Lions club Abcoude-Baambrugge.

Dat betekent dat er binnenkort ongeveer 1.000 pakken koffie afgeleverd kunnen worden bij de voedselbank.

De Lions clubs Vinkeveen-Waverveen, Abcoude-Baambrugge en Mijdrecht-Wilnis willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!

De actie is gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit wordt omgewisseld via de Nederlandse Lions werkgroep Blinden in euro’s en voor iedere € 10 kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien.

Ruim 16 kilo (t.w.v. ongeveer € 800) aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten is binnengekomen voor deze actie.


Trefwoorden: de punten kerstactie lions clubs ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 23 januari 2020 | 01.17 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 januari 2020 | 00.32 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-