De Ronde Venen - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie en kramenmarkt op 6 januari jl. in de Willisstee in Wilnis hebben diverse verenigingen al kennis met ze gemaakt. Op dinsdag 21 januari jl. was de ‘echte’ start van EHBO De Ronde Venen. Een vereniging van actieve en betrokken EHBO-ers die het allemaal net even anders willen doen. 

Leren reanimeren in één avond of een workshop voor (groot)ouders over EHBO bij kinderen: de
vereniging biedt het aan, maar komt eventueel ook naar u, uw buren en/of familie om het u thuis te leren. Dat scheelt een oppas of biedt juist de kans met de buren goede afspraken te maken over het gebruik van de AED. 

Natuurlijk kun je bij de vereniging ook het diploma Eerste Hulp geldig houden. Vier avonden per jaar
kost dat, avonden waarin steeds geoefend wordt met een zo realistisch mogelijke casus. Zo werd op de eerste avond meteen gekeken naar wat er mis kan gaan op een verjaardag en wat je dan kunt doen met de spullen die overal wel in huis zijn. 

Secretaris Kim Versleijen legt uit dat dat nu juist het verschil is: "wij oefenen altijd met LOTUS slachtoffers, mensen die precies weten hoe een echt slachtoffer zou reageren. Daardoor leer je veel beter hoe je zelf zou reageren. Als materiaal hebben we vaak alleen dat wat iedereen wel in huis heeft."

Peter, de penningmeester, vult aan dat ze klein beginnen, maar dat hijzelf ook de opleiding EHBO bij gebruik van Drank en Drugs heeft gevolgd. Iets dat hij de horeca in heel De Ronde Venen kan aanraden. 

Kijk voor meer informatie op www.knvderondevenen.nl of stuur een e-mail naar secretaris@knvderondevenen.nl.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen veiligheid ehbo
Geplaatst

donderdag 23 januari 2020 | 01.57 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 januari 2020 | 02.30 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-