BuurtAED voor Waterlelie in Wilnis

Wilnis - Wethouder Alberta Schuurs heeft in Wilnis aan de Waterlelie een BuurtAED overhandigd aan de buurt. Het initiatief voor de aanschaf van deze zogenaamde BuurtAED komt van de buurtbewoners. Met hulp van HartslagNu en samen met de buurt is geld opgehaald voor deze AED.

De gemeente zorgde voor een speciale buitenkast, waarna het AED Reanimatieteam een geschikte ophangplek uitkoos. De BuurtAED is 24 uur per dag beschikbaar voor burgerhulpverleners.

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel", zo stelt Frank Straathof, voorzitter van het AED Reanimatieteam. Door AED’s buiten te hangen, kan tijdwinst het verschil maken. Zo kunnen de burgerhulpverleners de juiste hulp bieden, starten met reanimeren en een AED inzetten.”

Elf buurtbewoners aan de Waterlelie in Wilnis volgen binnenkort een reanimatiecursus. Na registratie bij HartslagNu krijgt de buurt toegang tot de BuurtAED. In een noodsituatie kunnen de elf buurtbewoners de kast openen en de AED gebruiken.

Wethouder Alberta Schuurs: “In het afgelopen jaar zijn met subsidie nog negen andere AED’s met
buitenkasten geplaatst. Het gaat om Botsholsedijk, Nessersluis, Wagenmaker Wilnis, Dorpsstraat Wilnis, Plevierenlaan Vinkeveen, Uitweg Vinkeveen, Bozenhoven Mijdrecht, Karekiet Mijdrecht en Raadhuisplein Abcoude. De gemeente telt nu 75 AED’s en 150 burgerhulpverleners. Daarmee is een belangrijke stap gezet in het dekkend maken van het reanimatienetwerk. De inzetbaarheid van de burgerhulpverleners in alle dorpskernen wordt daarmee vergroot en versneld.”

Wilt u een reanimatiecursus volgen en/of burgerhulpverlener worden? Vraagt u zich af waar u zich kunt opgeven? Of wilt u een overzicht met alle locaties waar AED’s aanwezig zijn? U vindt het op www.aed-derondevenen.nl van het AED Reanimatieteam.

Op de foto: Wethouder Alberta Schuurs overhandigt samen met Frank Straathof de AED aan de buurtbewoners van de Waterlelie


Trefwoorden: waterlelie wilnis wilnis zorg ronde venen rtv ronde venen wethouder alberta schuurs frank straathof
Geplaatst

donderdag 23 januari 2020 | 15.21 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 januari 2020 | 15.32 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-