Dylan Groenewegen heeft eerste winst te pakken

Vila-Real (ES)/Vinkeveen - In zijn eerste koers van 2020 ging Dylan Groenewegen door met waar hij vorig seizoen mee was geëindigd: winnen. In de eerste etappe van de Ronde van Valencia draaide zijn sprintvoorbereiding in de soep. Desondanks wist hij in extremis nog zijn landgenoot Fabio Jakobsen te passeren.

In een interview toonde Groenewegen zich enorm tevreden. “Het was heel hectisch in de finale, maar ik zat nog in de positie om te sprinten. Uiteindelijk pak ik de eerste overwinning voor mezelf en de ploeg, dat is geweldig”, opende de aalvlugge Amsterdammer, die tegenwoordig in Vinkeveen woont. “De ploeg was heel sterk vandaag, ik moet ze bedanken voor het werk.”

“Ook in de eerste wedstrijden staat er veel druk op sprinters, dus als je de eerste sprint direct kunt winnen is dat heel mooi”, vervolgt de sprintkopman van Jumbo-Visma met een brede glimlach. Als het aan hem ligt is het niet zijn laatste overwinning deze week: “Er komen nog twee kansen. De vorm is goed en de ploeg is sterk, dus we gaan het weer proberen.”

Bron: Wielerflits Foto: Team Jumbo-Visma


Trefwoorden: rtv ronde venen sport wielrennen vinkeveen dylan groenewegen
Geplaatst

donderdag 06 februari 2020 | 03.01 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 06 februari 2020 | 03.26 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-