Tweede zege Dylan Groenewegen in Ronde Valencia

Torrevieja (ES)/Vinkeveen - Dylan Groenewegen heeft de derde rit van de Ronde van Valencia op zijn naam gezet. In Torrevieja was hij, net als twee dagen geleden in Vila-Real, sneller dan landgenoot Fabio Jakobsen in een massasprint. Jack Haig nam de leiderstrui over van Tadej Pogačar. Tijdens de rit kwam Groenewegen op 12 kilometer voor de finish ten val.

In de derde etappe reed het peloton over 175 kilometer van Orihuela naar Torrevieja, waar vorig jaar nog de Gran Salida van de Vuelta a España werd gehouden. 

Bij het ingaan van de laatste 30 kilometer lagen drie vluchters nog amper een ruime minuut voor, waardoor het peloton hen nog even liet zwemmen. Op twaalf kilometer van het einde nam de nervositeit toe en werd ook gevallen. In het gedrang kwam ook Groenewegen ten val. Met de hulp van zijn ploeg kon hij terugkeren. Uiteindelijk streek de meute op negen kilometer van de streep op de kopgroep neer.

Deceuninck-Quick Step leidde het peloton voor Fabio Jakobsen, terwijl Jumbo-Visma in dienst van Groenewegen zich voorin posteerde. Michał Kwiatkowski en Lawrence Naesen probeerden in de laatste drie kilometer een massasprint te ontlopen, maar de ploegen van de sprinters lieten zich niet verrassen. Ook Mitchelton-Scott (voor Luka Mezgec) en CCC roerden zich in aanloop naar de slotkilometer.

Iván García Cortina en Luka Mezgec gingen de sprint van ver aan, maar Groenewegen kwam door het midden net op tijd om zijn tweede etappezege binnen te slepen. Fabio Jakobsen, de Nederlandse kampioen, werd tweede, 

Deze tweede zege in de Ronde van Valencia van 2020 betekende de 50e overwinning van Groenewegen in dienst van wat tegenwoordig Team Jumbo-Visma heet. Zijn eerste overwinning voor deze ploeg behaalde hij in februari 2016, eveneens in de derde etappe van de Ronde van Valencia van dat jaar.


Trefwoorden: 50 overwinningen derde etappe vinkeveen wielrennen sport dylan groenewegen
Geplaatst

zaterdag 08 februari 2020 | 01.08 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 februari 2020 | 00.26 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-