Metaalbewerkingsbedrijf Smit overgenomen

Abcoude - Het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF), een participatiefonds dat zich richt op MKB-productiebedrijven, heeft samen met ondernemer Dick Weijman Metaalbewerkingsbedrijf Smit uit Abcoude overgenomen.

Smit blijft een zelfstandige entiteit onder de vleugels van VOF. Weijman volgt oud-grootaandeelhouder Eric Meijer op als algemeen directeur.

Smit maakt complexe precisie-onderdelen van metaal en kunststof. Het is uitgerust met een up-to-date hightech CNC-gestuurd machinepark en levert aan uiteenlopende industrieën zoals de bouwtoelevering, de luxe jachtbouw en machinebouw (voedselverwerking, eierverwerking, landbouwwerktuigen en verpakkingen).

Het bedrijf kent een klantenbestand van ruim 100 bedrijven. “De continuïteit van Smit is gewaarborgd met deze overname. Ik kom los van de organisatie en Smit kan zich toespitsen op verdere groei. Door op diverse vlakken de krachten te bundelen met Drameco en Van Wijngaarden, kan Metaalbewerkingsbedrijf Smit nog meer toegevoegde waarde bieden aan haar klanten”, aldus oud-eigenaar Eric Meijer.

Met uitzondering van de directiewissel wordt de huidige operatie gecontinueerd. De nieuw aangestelde algemeen directeur Dick Weijman begon zijn carrière bij Fokker en is sinds de jaren ’90 werkzaam in het MKB, voornamelijk binnen de maakindustrie. 

De nieuwe strategie van Smit is gericht op het verdiepen van de bestaande, langdurige relaties. Dit gaat samen met het voortzetten van de digitalisering van de onderneming met betrekking tot het productieproces en de ondersteunende processen. Daarnaast breidt Smit de dienstverlening uit door het bieden van extra services (nabewerkingen, assemblage en logistieke diensten) en het ondersteunen van klanten door de inbreng van specifieke expertise op het gebied van metaalbewerking.

Oud-eigenaar Eric Meijer blijft de komende twee jaar als adviseur betrokken bij de onderneming. De komende tijd ligt de focus op de overdracht van lopende activiteiten en bestaande klanten.

Bron: MetaalNieuws Foto: Metaalbewerkingsbedrijf Smit


Trefwoorden: rtv ronde venen economie abcoude eric meijer dick weijman
Geplaatst

dinsdag 11 februari 2020 | 02.13 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 15 februari 2020 | 13.10 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-