Rondeveners die anderen willen helpen bij meedoen?

De Ronde Venen - Tympaan-De Baat zoekt nog enkele coaches voor de nieuwe taaldeelnemers. 

Afgelopen januari is een nieuwe taalgroep gestart in de bibliotheek Mijdrecht. Vijftien deelnemers volgen tweemaal per week taalles in de bibliotheek. Die taalles wordt gegeven door een professionele docent.

Daarnaast oefenen de deelnemers ook in de praktijk met de taal. Dat doen ze door het meedoen met activiteiten of het doen van vrijwilligerswerk. Waar ze in de praktijk tegenaan lopen en welke taalvragen zij tegenkomen, bespreken ze met hun coach Taal in de Praktijk. Ook formuleert elke deelnemer persoonlijke doelen, waarbij de coach ondersteunt.

De coach is een vrijwilliger die de deelnemer inspireert en die zich kan aanpassen aan de mogelijkheden van de deelnemer. Tympaan-De Baat maakt zich hard voor een goede koppeling van deelnemer en coach en biedt begeleiding en ondersteunend materiaal.

Rondeveners investeren hun tijd en aandacht om mensen te helpen bij het meedoen in de samenleving. Taal is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Deze vrijwillige coaches spreken wekelijks af en helpen de deelnemers bij het zoeken naar plaatsen om de taal verder te oefenen.

Dat kan een activiteit zijn of een (vrijwilligers)werkplek. Ook begeleiden zij de deelnemers bij hun eigen doelen. Het gaat dus om maatwerk. In 2019 is gebleken dat de deelnemers enthousiast worden van deze aanpak en zich actief gaan inzetten om hun doelen te bereiken.

Mensen die interesse hebben in deze functie en minimaal 2 uur per week overdag beschikbaar zijn, kunnen contact opnemen met Dyanne van Tessel van Tympaan-De Baat op telefoonnummer  (0297) 230 280 of per e-mail via d.vantessel@stdb.nl.


Trefwoorden: coaches taalgroep vluchtelingen rtv ronde venen dyanne van tessel
Geplaatst

woensdag 12 februari 2020 | 01.21 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 12 februari 2020 | 01.45 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-