Wilnis - Kijkt u wel eens naar vogels in de tuin? Vraagt u zich wel eens af welke vogel u zo prachtig hoort zingen? Wilt u meer weten over weide-, water- en tuinvogels? 

Elke twee jaar organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen & Uithoorn een cursus die de deelnemers vertrouwd maakt met de meest voorkomende vogels in onze omgeving. De cursus 'Vogels in de kijker' is geschikt voor iedereen met belangstelling voor vogels. U hoeft geen
voorkennis te hebben.

Na afloop bent u in staat veel algemene vogels te herkennen op grond van uiterlijk, geluid en gedrag. Ook weet u hoe u uw tuin vogelvriendelijker kunt maken en waar u informatie kunt vinden over vogels (internet en boeken). 

In drie avonden wordt verteld welke vogels er leven in tuin en park, de polder en moeras en welke in bos- en duingebied. Dit gebeurt zoveel als mogelijk interactief waarbij u niet alleen leert kijken, maar ook leert luisteren. Hierdoor weet u straks in de lente veel sneller welk vogeltje u nu ziet en hoort of hoe u daar achter kunt komen.

De cursus bestaat uit drie maandagavonden, 16- en 30 maart en 20 april, en drie excursies , 21 maart, 4- en 25 april. De avonden beginnen om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur.

De avonden zijn in het NME centrum 'De Woudreus' aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De eerste twee excursies zijn op zaterdag van 09:00 tot 11:00 uur. Daarbij wordt op zoek gegaan naar de tuin- en parkvogels rond het Zijdelmeer in Uithoorn, de polder- en moerasvogels in de Groene Jonker bij Zevenhoven, terwij naar bos- en duinvogels wordt gezocht in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Deze laatste excursie zal tot 14:00 uur duren voor een mooie afsluiting, waarbij alle soorten nog eens goed kunnen worden herhaald.

De kosten van de cursus, inclusief koffie, thee en de zakgids 'Vogels van Nederland en België', bedragen € 40.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum De Huifkar van wie de cursisten een bon krijgt om te besteden aan het (zo nodig) vogelvriendelijker maken van uw tuin.

Neem voor vragen per e-mail contact op via vwg.ivn.rvu@gmail.com.

Aanmelden voor de cursus kan tot uiterlijk 2 maart a.s. via de website www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn. Er zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar en de cursus gaat door bij 8 aanmeldingen.

De ervaring leert dat veel mensen zich aanmelden dus wees er snel bij.


Trefwoorden: wilnis cursus vogels in de kijker natuureducatie rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 13 februari 2020 | 01.42 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 13 februari 2020 | 01.07 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-