De Ronde Venen - Het college van B&W gaat de overlast van fietswrakken, achtergelaten en fout geparkeerde fietsen bij fietsenstallingen aanpakken. Begonnen wordt bij de fietsenstalling bij het station in Abcoude en aan de Rondweg in Mijdrecht. Daarna komen andere haltes aan bod.

Met de aanpak wil B&W de fietsenstallingen een opgeruimde aanblik geven en ze toegankelijker maken voor minder-validen.

De afgelopen jaren is het aantal fietsenstallingen bij haltes van het openbaar vervoer uitgebreid.
Ondanks die extra capaciteit plaatst niet iedereen zijn fiets in de stalling. Uit gemakzucht of als gevolg van haast worden fietsen buiten de rekken gezet. Dat geeft een rommelige aanblik. Daarnaast gaat de extra capaciteit deels verloren omdat er fietswrakken staan of fietsen die door de eigenaar zijn achtergelaten.

Het college van B&W heeft dinsdag 18 februari jl. regels vastgesteld om dit te kunnen oplossen. Samen met de Kansis Groep gaat de gemeente fietswrakken en achtergelaten fietsen weghalen. Kansis is het Sociaal Werkbedrijf voor de gemeente Stichtse Vecht.

De fietsenstallingen bij het Station Abcoude en bij de Bushalte Mijdrecht-Centrum zijn de eerste plekken waar dit gebeurt, omdat hier de problemen het grootst zijn. Verkeerd geplaatste fietsen worden verwijderd. In een later stadium komen de overige bushaltes in de gemeente aan de beurt.

Wethouder Alberta Schuurs (Verkeer): ,,Fietsen worden niet meteen weggehaald. Op een publieksvriendelijke manier wijzen we de fietsenbezitters op hun verantwoordelijkheid en vragen we ze hun fiets weg te halen of op een goede manier in de stalling te plaatsen. Pas nadat we fietsers de kans hebben gegeven zelf actie te ondernemen, en ze doen dat niet, gaan wij fietsen verwijderen. We doen dit niet alleen voor het opgeruimde beeld. Fietsen die schots en scheef naast een stalling zijn neergezet belemmeren de bereikbaarheid voor mindervaliden.”

Enige tijd geleden stelde de fractie Seniorenpartij De Ronde Venen schriftelijke vragen aan het college van B&W over de overlast van fietsen bij de fietsrekken in Mijdrecht.


Trefwoorden: rtv ronde venen openbaar vervoer mobiliteit abcoude fietsrekken station abcoude mijdrecht fietsrekken halte mijdrecht centrum wethouder alberta schuurs
Geplaatst

vrijdag 21 februari 2020 | 17.50 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 februari 2020 | 17.18 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-