Benefietconcert in Dorpskerk Abcoude

Abcoude - Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseert op zaterdag 14 maart a.s. in de Dorpskerk van Abcoude een benefietconcert. Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en leden van het Creatoonkoor uit Abcoude werken mee aan dit concert.

Het concert start om 20:00 uur.

Volgens de Rotaryclub belooft het een gevarieerde en verrassende avond te worden. Het concert wordt geopend met het strijkkwartet in G mineur KV 516 van Mozart. Vervolgens brengt het Creatoonkoor, begeleid door strijkers en piano, twee liederen ten gehore: The Snow Op. 26 No. 4 van Elgar en Nuit & Etoiles van Debussy.

Voor de aanvang van de pauze vertelt Gert-Jan van Dommelen over zijn actie EndPlasticSoup. Na de pauze, waarin de bezoekers worden getrakteerd op een hapje en een drankje, speelt de veelbelovende pianiste Yang Yang Cai samen met de overige musici het pianoconcerto No. 4 in G majeur op. 58.

De opbrengst van het benefietconcert is dit jaar vooral bestemd voor de actie EndPlasticSoup, die Gert-Jan Van Dommelen in gang heeft gezet. Deze actie is een initiatief van Rotaryclubs over de hele wereld om het probleem van plastic afval op te lossen. Het doel is om samen met de 36.000 clubs en 1,2 miljoen leden wereldwijd en in samenwerking met andere organisaties, bedrijven en
overheden, ervoor te zorgen dat, stap voor stap, een oplossing komt voor het probleem van plastic vervuiling in onze oceanen, zeeën, rivieren, meren, stranden, bossen, parken en straten.

Daarnaast is de opbrengst bestemd voor onze andere activiteiten, zoals de Moederverwendag,
Wandelen voor Water en activiteiten voor zorginstellingen in Abcoude en/of Vinkeveen. Zo
bezorgt de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude de bewoners van Mariaoord in Vinkeveen op 29 februari a.s. een aangename middag met het café chantant Happy Days. Op 23 maart organiseert de club de sponsorwandeling Wandelen voor Water voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Vinkeveen en Wilnis.

In september 2020 vindt dan voor het achtste jaar de moederverwendag plaats, bedoeld voor moeders woonachtig in Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen of Waverveen, van een kind met een beperking. Een dag van ontspanning, gezelligheid en samenzijn met moeders in vergelijkbare situaties.

De kaarten voor het concert kosten € 30. Ze zijn verkrijgbaar bij de clubleden of via het Rotary secretariaat, op de telefoonnummers (0294) 28 46 90 en 06 47 46 42 67 of op 14 maart a.s. vanaf 19:30 uur aan de deur van de Dorpskerk.

Kijk voor meer informatie op www.rotary.nl/vinkeveenabcoude.

Op de foto: het Creatoonkoor uit Abcoude


Trefwoorden: rtv ronde venen cultuur milieu abcoude dorpskerk abcoude benefietconcert moederverwendag wandelen voor water yang yang cai gert jan van dommelen
Geplaatst

maandag 24 februari 2020 | 14.49 uur

Laatst gewijzigd

maandag 24 februari 2020 | 15.13 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-