Verkeershinder door plaatsen 100 km-borden

Regio - Rijkswaterstaat begint donderdag 12 maart na de avondspits borden te vervangen langs de snelwegen waar de maximumsnelheid overdag wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur vanwege de stikstofcrisis.

Automobilisten kunnen tot en met de nacht van zondag 15 op maandag 16 maart a.s. hinder ondervinden van de werkzaamheden, omdat ze snelheid moeten minderen of rijstroken worden afgesloten.

De meeste borden staan al op hun plek, maar ze zijn nu nog afgedekt met een hoes of tape. Rijkswaterstaat begint donderdagavond met het verwijderen van die overkappingen en het plaatsten van de laatste borden.

Dat betekent dat vanaf vrijdagochtend 13 maart a.s. om 06:00 uur op de eerste stukken snelweg overdag een verlaagde snelheidslimiet geldt van 100 kilometer per uur.

Rijkswaterstaat verwacht dat sommige navigatiesystemen meteen worden afgestemd op de nieuwe snelheidslimiet, maar niet allemaal. "Ons advies is dus: let op de borden", aldus een woordvoerder.

Maandagochtend om 06.00 uur moet de snelheidsverlaging in heel Nederland doorgevoerd zijn. Dan mag niemand overdag harder rijden dan 100. Op sommige plekken is de limiet 80.

Verlaging van de maximumsnelheid is een van de maatregelen die het kabinet neemt vanwege de stikstofcrisis. Door de stikstofuitstoot terug te dringen moet weer ruimte ontstaan om de bouw van woningen op gang te brengen. Veel bouwprojecten liggen nu stil. Pas als direct minder stikstof wordt uitgestoten, mag de overheid weer bouwvergunningen uitdelen.

In onze regio wordt de snelheid verlaagd op de A27 tussen Utrecht en Almere en de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Op de Ring Utrecht (A27/A12) en de A2 van Utrecht naar Amsterdam mocht men al niet harder dan 100.


Trefwoorden: a2 verkeershinder rijkswaterstaat maximumsnelheid 100 mobiliteit rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 12 maart 2020 | 15.00 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 maart 2020 | 14.09 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-