Uitgever Witte Weekblad in problemen

Regio - BDU Media uit Barneveld, uitgever van o.m. het Witte Weekblad met edities in De Ronde Venen, Uithoorn en Aalsmeer, zit in de problemen. De advertentie-inkomsten van het bedrijf zijn drastisch teruggelopen door de coronacrisis. Volgens De Stad Amersfoort, ook een titel van BDU Media, is meer dan de helft van de advertentie-inkomsten weggevallen en hangt de toekomst van verschillende lokale kranten aan een zijden draadje.

BDU Media stopte afgelopen week al de uitgave van de Witte Weekbladedities Aalsmeer en Uithoorn. Ook de toekomst van het Witte Weekblad in De Ronde Venen zou in gevaar zijn.

"Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen. We zijn als bedrijf vooral afhankelijk van adverteerders die nu zelf ook in zwaar weer verkeren", aldus algemeen directeur Heiko Imelman van BDU Media. 

Om de grote liquiditeitsproblemen te verkleinen heeft BDU Media een beroep gedaan op zijn vaste lezers. Mensen wordt gevraagd om eenmalig geld te doneren of een abonnement af te sluiten. Imelman: "Onze journalisten werken met man en macht om iedereen op de hoogte te houden en we merken dat dit wordt gewaardeerd. Het is wrang dat we nu zelf een noodkreet moeten slaken".

BDU Media heeft op dit moment 215 medewerkers, 200 freelancers en 4.500 bezorgers in dienst.

Bron: RTV Utrecht


Trefwoorden: rtv ronde venen heiko imelman
Geplaatst

maandag 23 maart 2020 | 01.12 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 maart 2020 | 01.24 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-