Waterschappen helpen getroffen ondernemers

Regio - Met een uitgebreid pakket aan maatregelen leveren ook de waterschappen een bijdrage om ondernemers door de coronacrisis te loodsen. Als ondernemers de waterschapsbelastingen niet kunnen betalen vanwege de crisis, krijgen ze uitstel. 

Verschillende waterschappen zetten bovendien de invordering van belastingen helemaal stil en betalen facturen direct, ruim voor de vervaldatum. Daarnaast zetten waterschappen alles op alles om de opdrachtverlening en vergunningverlening aan bedrijven door te laten gaan, zodat het werk in de grond-, weg- en waterbouw kan doordraaien.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: “Wij spreken met iedereen om te kijken wat we met elkaar kunnen doen om ondernemers een steuntje in de rug te geven nu het geld hard veel ondernemingen uit loopt, terwijl er niks binnenkomt. Ook bij de waterschappen vonden we net als eerder bij banken en de pensioenfondsen een gewillig oor. Voor een mkb’er met een hotel gaat dit al gauw weer om € 800 waterschapsbelasting en elke euro telt nu in de crisis."

Vonhof bedankt de waterschappen voor de maatregelen en voor de snelheid waarmee de diverse partijen de afspraken hebben kunnen maken. 

Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen: “Ondernemers verdienen onze steun in deze moeilijke tijd. Ook omdat veel ondernemers van groot belang zijn voor de uitvoering van de cruciale taken van de waterschappen: waterveiligheid, voldoende water en zeker ook het zuiveren van water! Naast uitstel van betaling van waterschapsbelasting en het sneller betalen van rekeningen is daarnaast misschien wel het belangrijkste dat al het werk zoveel mogelijk kan doorgaan."

Volgens Van der Sande voelen waterschappen zich medeverantwoordelijk voor de continuïteit van de GWW-sector die eerder al hard is geraakt door maatregelen rond PFAS en stikstof.

Van der Sande zegt toe dat de waterschappen alles op alles zetten om het werk door te laten gaan. Daarbij moet de gezondheid van medewerkers en andere betrokkenen natuurlijk altijd voorop staan, maar tot nu toe lukt het waterschappenvolgens Van der Sande goed om het werk te continueren.”

Kijk HIER voor de door de waterschappen getroffen maatregelen.


Trefwoorden: waterschapsbelasting ondernemers coronacrisis rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 23 maart 2020 | 16.59 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 maart 2020 | 17.18 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-