Live Facebookconcerten Martin Mans

Regio - Door de veelbesproken coronacrisis zijn ondernemers en beoefenaars van de podiumkunsten, waaronder de ook in onze gemeente bekende Martin Mans, onverwacht stilgezet. Waar eerder nog meer dan 50 concerten op de agenda stonden, is een leeg vak verschenen en zijn koren, begeleiders en concertlocaties geannuleerd.

Om in die leegte te voorzien en om de bezoekers van zijn pre-coronacrisis-concerten een hart onder de riem te steken organiseert Martin Mans op drie avonden in de week een live Facebookconcert vanuit de Breepleinkerk in Rotterdam. Die concerten op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond zijn te volgen op zijn Facebookpagina Martin Mans Live. De concerten starten telkens om 21:00 uur.

Eén keer per week speelt hij de mooiste improvisaties en verzoeken op het prachtige Fonteijn & Gaalorgel in de Breepleinkerk. Tijdens de andere concerten heeft hij een muzikale gast, hetzij een zanger hetzij een instrumentalist, waarmee hij, op gepaste afstand van elkaar, een afwisselend programma ten gehore brengt. Verzoeken kunnen worden ingediend via info@martinmans.nl.

De concerten kunnen vrij worden bekeken, maar via de Facebookpagina en via de website www.martinmans.nl is het mogelijk een bijdrage te doneren.

Martin Mans is al meer dan 40-jaar organist en begon op zeer jeugdige leeftijd met orgelspelen.
Op zijn twaalfde jaar kreeg hij zijn eerste aanstelling als kerkorganist in Melissant. Inmiddels is
hij met zijn muziek in vele landen en wereldsteden geweest. In het buitenland wordt zijn
improvisatiestijl met enthousiasme ontvangen.

Naast organist is hij koordirigent van vier mannenkoren en een gemengd jongerenkoor. Martin Mans trad op 22 februari jl. nog in De Ronde Venen op met zijn Urker Mansformatie.

Foto: Facebookpagina Martin Mans Live


Trefwoorden: rtv ronde venen cultuur live concert martin mans
Geplaatst

dinsdag 07 april 2020 | 02.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 april 2020 | 01.42 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-