De Ronde Venen - Het Hulpmiddelencentrum is afgelopen vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. De organisatie levert voor gemeenten, zorgorganisaties en particulieren zaken zoals (onderdelen van) rolstoelen en krukken.

In de provincie Utrecht hebben zes gemeenten een contract met het Hulpmiddelencentrum over het onderhoud en de levering van mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het gaat hierbij om De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Woerden, Utrecht en Veenendaal.

In totaal hebben in Nederland meer dan honderd gemeenten zo'n contract afgesloten met het Hulpmiddelencentrum. Daarnaast gaat het om tal van zorgverzekeraars, zorgkantoren, thuiszorgorganisaties en zorginstellingen.

De curatoren van de failliete onderneming kijken nu of een ander bedrijf de levering van de hulpmiddelen kan overnemen. Tot die tijd gaat de dienstverlening gewoon door, zeggen ze. "Voorop staat dat de cliënten zo min mogelijk hinder moeten ondervinden van het faillissement. De hulpmiddelen die nu bij ruim 50.000 cliënten in gebruik zijn, kunnen daar blijven."

Afgelopen najaar klaagden verschillende klanten van het Hulpmiddelencentrum over lange wachttijden. Rolstoelgebruikers moesten soms weken tot maanden wachten op nieuwe onderdelen als banden of een zitkussen. De organisatie weet dat toen aan de overname van een aantal kleinere bedrijven. Die moesten allemaal over op een nieuw softwareprobleem en daar zou de vertraging door ontstaan zijn, was in augustus de reactie van het bedrijf.

Het Hulpmiddelencentrum ontstond uit de fusie van verschillende leveranciers van hulpmiddelen, zoals Jen Beenhakker, Lammert de Vries, Revatech en de Groene Kruis winkel. Bij de organisatie werken in totaal bijna 400 medewerkers. Zij zijn verspreid over tien vestigingen en vijf winkels.


Trefwoorden: failliet hulpmiddelen wmo zorg rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 08 april 2020 | 02.22 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 08 april 2020 | 01.34 uur

Auteur

Ferry Mulder